Blog

nov 06

Vincent van Gogh

De bekende schilder Vincent van Gogh

Vincent van Gogh.. wie kent ‘m niet? De bekende Nederlandse schilder die leefde van 1853 tot 1890. Niemand waardeerde hem toen als kunstenaar, maar tot op de dag van vandaag weet de kunstschilder wereldwijd nog mensen te inspireren en hangt zijn werk over de hele wereld in musea. Ook wordt het unieke project ”Loving Vincent”, over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh, omarmd door het Nederlandse publiek. De bijzondere animatiefilm heeft in het eerste weekend al ruim 25.000 bezoekers getrokken!

Ook staan vanaf 30 oktober op zo’n 39 locaties in Brabant te boek als Van Gogh Monument. Het gaat om de erfgoedlocaties die Van Gogh bijvoorbeeld geschilderd of gewoond heeft. De schilder is in Brabant nog tastbaar aanwezig. Niet alleen zijn werk, maar ook de plekken waar Van Gogh heeft gewerkt en gewoond, trekken meer en meer bezoekers!

Vandaar dat we in deze nieuwsbrief het werk van Vincent van Gogh centraal stellen. Ontdek de wereld van één van de meest bekende schilders van de wereld. Een prachtig gedramatiseerd verhaal over een hardwerkende kunstenaar die alles gaf voor zijn kunst.
”Vincent van Gogh; The Man, His Work, is World”  is een 3 DVD box bestaande uit de mini-serie ”Langs de kant van de weg” en de documentaire ”Het schildersleven van Vincent van Gogh”. 

In ”Het schildersleven van Vincent van Gogh” zien we hoe het leven en de werken van Vincent van Gogh zijn gebundeld tot een unieke tv documentaire. Gedurende 60 minuten reizen we mee met Vincent van Gogh in een geografische reconstructie van zijn leven.
De cineast Paul Molijn laat in deze documentaire in een opeenvolging van prachtige beelden zien waar van Gogh zijn inspiratie uit heeft gehaald.

In de miniserie ”Langs de kant van de weg” wordt Vincent van Gogh op een bijzondere manier getoond door de ogen van acht mensen uit zijn directe omgeving, waaronder zijn broer Theo.

Kortom; een musthave voor de Van Gogh liefhebber of voor iedereen die hem beter wil leren kennen!

Bekijk hier de Vincent van Gogh presentatie voor meer informatie: http://bit.ly/2gWD4Aw