Blog

aug 13

Gouden Kalf 2020 Kanshebbers

Het Nederlands Filmfestival heeft de selectie speelfilms die meedingen in de Gouden Kalf competitie 2020 bekend gemaakt. En laten daar nou een aantal prachtige titels van Source 1 Media tussen zitten die wij al op DVD hebben uitgebracht en een bioscoop hit die wij volgende maand uitbrengen. 

Te beginnen met de vorige maand uitgekomen film ‘GOUD’. Een film die ontzettend goed werd ontvangen op Picl. Daarnaast maken ook kans op de Gouden Kalf de familie films ‘Kapsalon Romy’ en ‘de Liefhebbers’ en het regie debuut van Halina Reijn ‘Instinct’.

Misschien wel de grootste kanshebber is de Nederlandse bioscoop hit van 2020, met een box office van bijna 6 miljoen: De Beentjes van Sint-Hildegard. De film draait nu nog in de bioscoop maar wordt volgende maand op 24 september released op DVD en Blu-ray. 

De genomineerde voor de Gouden Kalveren worden op maandag 28 september 2020 bekendgemaakt. Tot die tijd genieten wij nog even dan zoveel films van Source 1 Media kans maken op deze belangrijke Nederlandse filmprijs. 


De Liefhebbers

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

De Liefhebbers | Source 1 Media
Meer info

GOUD

De jonge turnbelofte Timo en zijn gehandicapte vader Ward delen één grote droom: goud halen op de Olympische Spelen. Maar als Timo fysiotherapeute Irene ontmoet, raken nieuwe gevoelens in strijd met Timo’s toewijding aan zijn vader en de Olympische missie.

INFO GOUD | Source 1 Media
Meer info

Instinct

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

INFO Instinct | Source 1 Media
Meer info

De Beentjes van Sint-Hildegard

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Meer info

Kapsalon Romy

Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar kindertijd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Meer info