Blog

dec 17
S1M NB Banner- Kerstfilms

Kerstmis DVD Actie

Volgende week breekt de meest magische tijd van het jaar aan: Kerstmis. Wat is er tijdens deze donkere en koude dagen niet leuker, dan gezellig een kerstfilm op te zetten. Natuurlijk kan Source 1 Media je daarbij helpen. 

In 2020 hebben wij maar liefst twee films en één serie in de kerstsferen uitgebracht. De drama film Let There Be Light en de bioscoopfilm Spookuil, een leuk film voor het hele gezin. Daarnaast komt op 17 december de serie Ruby’s Grote Kerstshow uit op DVD. Een ontzettend populaire jeugdserie van NPO Zapp. 

Naast deze twee waanzinnige films hebben we ook nog andere heerlijke kerstfilms in onze collectie. Te beginnen met de zwart-wit kerstklassieker
It’s a Wonderful Life. Liever kleur misschien zijn de films Christmas Grace, Christmas with a Capital C of The Heart of Christmas iets voor jou. 

We hebben maar een beperkte oplagen van de kerstfilms, dus wees er snel bij. Voor meer informatie en andere kersttitels neem contact op met je accountmanager.


Ruby’s Grote Kerstshow

Rudy Beckers is een ster. Hij scoort hit na hit, vlogt, meet en greet hordes uitzinnige fans en staat aan de vooravond van een uitverkochte kerstshow in de Rock Arena. Hoe anders is het leven van Sara. Ook zij is elf jaar oud, maar zij zit deze kerst gedwongen thuis. Sara heeft een afweerstoornis, die ervoor zorgt dat het meest onschuldige griepje al levensbedreigend kan zijn. Het enige dat helpt is een experimentele behandeling in Frankrijk, maar die is erg duur en wordt niet door de verzekering vergoed. De oplossing dient zich aan wanneer de werelden van Sara en Rudy elkaar op wonderbaarlijke wijze kruisen. Als de populaire kindster door een misverstand opduikt in de garage van het ouderlijk huis van Sara, zien haar ouders Rob en Jetty dit als een teken. Ze besluiten Rudy te houden en zijn ouders een flinke losgeldsom te vragen in de hoop eindelijk de behandeling van hun dochter te kunnen betalen. Het lijkt een simpel plan, maar deze kerst loopt uiteindelijk alles anders dan verwacht.

INFO-Rubys-grote-kerstshow

Let There Be Light

Nadat dr. Sol Harkens zijn jongste zoon verloren heeft aan kanker, verliest hij zijn geloof en wordt hij een fervent aanhanger van het atheïsme. Door het schrijven van bestseller boeken en houden van speeches waarin hij God belachelijk maakt en het christendom hard aanvalt, is zijn populariteit en succes enorm. Maar ondanks alle roem bevindt zijn leven zich in een neergaande spiraal. Zijn huwelijk is op de klippen gelopen en voor zijn twee overgebleven zonen is hij allang geen echte vader meer. Alcohol lijkt dé manier om de pijn en leegte in zijn leven te vullen. Als hij na het  zoveelste feestje met teveel drank op achter het stuur kruipt, gaat het mis, met een ernstig auto-ongeluk tot gevolg. Hij is vier minuten klinisch dood maar kan worden gereanimeerd. Wat zich tijdens deze vier minuten afspeelt, zal zijn kijk op het leven drastisch veranderen.

Meer info

Spookuil

De 9-jarige Eia wil niets liever dan samen met haar vader en moeder Kerstfeest vieren. Haar ouders hebben het altijd zó druk. Haar vader is architect en heeft opdrachten uit de hele wereld. Haar moeder is ballerina en vaak van huis voor optredens en danstournees. Eia mist haar familie. Als plotseling blijkt dat haar beide ouders naar het buitenland moeten voor hun werk, in plaats van thuis kerst te vieren, brengt het meisje onverwachts haar wintervakantie door bij haar grootvader. Tot dat moment wist ze helemaal niet dat ze een opa had. Het bezoek komt als een complete verrassing voor Eia. Maar na de eerste shock, ervaart ze een warme fijne familie, maakt ze een nieuwe beste vriend, vindt ze uit waarom haar vader niet wilde dat ze opa zou leren kennen. En Eia ontdekt een zeldzame, met uitsterven bedreigde vogel in het winterse wonderland. Daarmee redt ze een prachtig oerbos van kap en vernietiging. Het kerstverhaal eindigt in een verzoening tussen de opa en de vader. De hele familie viert een bijzondere hereniging en een prachtig eindejaarsfeest

INFO-Spookuil
Meer info

It’s A Wonderful Life

George Bailey, een inwoner van het kleine stadje Bedford Falls, wil de wereld zien en grootse dingen doen. Omstandigheden en zijn eigen karakter dwingen hem echter in zijn geboortestadje te blijven om er een, volgens hem, saai leven te leiden. Hij trouwt met zijn jeugdliefde Mary, krijgt kinderen en tracht als bankier op een sociaal bewogen manier het leven in Bedford Falls voor iedereen een beetje aangenamer te maken. Wanneer de zaken slecht beginnen te gaan en het leven hem niets meer te bieden heeft, wil George er een einde aan maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt daar echter anders over en toont hem wat er van Bedford Falls zou zijn geworden zonder zijn inzet.

Meer info

Christmas Grace

De jonge Gary is eigenaar van een goedlopende speelgoed­winkel en heeft een prima contact met zijn klanten. Dan hoort hij dat de zakenman Jim in dezelfde straat een grote speel­goedzaak wil openen. Jim staat bekend om zijn harde manier van zaken doen. Winst en succes boeken gaan boven alles en vaak ten koste van de con­currentie. Hij verklaart Gary direct tot doelwit en de strijd om de klanten barst los. Gary wordt uiteindelijk zelfs gedwongen zijn winkel te sluiten en Jim lijkt als winnaar uit de bus te komen. Maar dan keert het tij en blijkt de echte boodschap van kerst een bijzondere uitwerking te hebben in het leven

Meer info

Christmas with a Capital C

Het Kerstfeest is een feest van blijdschap, maar de tradities en het verhaal van Kerstmis komen onder vuur te liggen als jurist Mitch Bright terugkeert naar zijn geboortedorp Trapper Falls in Alaska. De inwoners van het kleine dorp die altijd met veel enthousiasme hun woonplaats versieren met een kerststal en andere kerstversierselen raken verwikkeld in een hevige juridische strijd met Mitch, die niets heeft met het kerstverhaal en er alles voor doet om dit christelijke feest te bannen uit het straatbeeld.

Meer info

The Heart of Christmas

The Heart of Christmas is een hartverwarmende film over hoop en compassie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dit ontroerende drama zal alle kleine problemen in het leven weer in perspectief brengen en zorgt ervoor dat je de kleine dingen des levens weer waardeert.

Meer info