Blog

okt 30

Redbad

Het Nederlandse epos met indrukwekkende cast

De makers van Michiel de Ruyter, producent Klaas de Jong en regisseur Roel Reiné, hebben hun samenwerking nog een keer voortgezet voor het epische actie-drama Redbad. Dit groots spektakel gaat over helden, krachtige mannen en vrouwen, religie, romantiek, daadkracht en keuzes. Redbad is vanaf heden verkrijgbaar op een 2DVD of Blu-Ray Collector’s Edition.De film speelt zich af in de vroege middeleeuwen en toont de strijd van de vrije Friezen, die leven boven de grote rivieren, tegen de gekerstende Franken. Volgens het verhaal in de film gaat de Friese koning Radbout (in de film: Redbad) de strijd aan met de Franken, nadat deze de belangrijkste Friese stad hebben veroverd en de Friese koning Aldgisl hebben verslagen.

“HET GAAT ER NIET OM WAT JE GELOOFT, HET GAAT OM WAT JE ER MEE DOET”
Anno 700 willen de Franken het noorden van Nederland bezetten. Het christelijke geloof zien zij als een middel om het opstandige volk dat zijn eigen goden vereert, onder de duim te krijgen. Dat gebeurt met harde hand. Onthoofdingen, executies, verminkingen en genadeloze strijd op het slagveld bepalen de gang van zaken.

Vrouwen leveren in dit geheel een speciale bijdrage door driftig mee te hakken. Vooral Loes Haverkort als de Deense mevrouw Redbad, die het christelijke geloof aanhangt, maakt indruk door haar heldhaftige optreden. Haar veelbetekenende blikken zeggen meer dan duizend woorden.

“IK BEPAAL ZELF WAT IK GELOOF”
Gijs Naber, die we onder andere kennen van De Heineken Ontvoering en de TV-serie Penoza, vervult de rol van Redbad. Voor de rest zijn er rollen weggelegd voor Jack Wouterse (Van God Los, Flikken Rotterdam), Jonathan Banks (Breaking Bad, Better Call Saul) en Renée Soutendijk (Zeg ‘ns Aaa, Boy 7).
Dit indrukwekkende Nederlandse epos is verkrijgbaar op een 2DVD of Blu-Ray Collector’s Edition. Deze editie bestaat uit de film Redbad en vele extra’s zoals de documentaire ”Redbad – The Makers”, op de set met Roel Reiné, Redbad Features en trailers in het Nederlands, Engels en Frans. Bekijk de trailer van Redbad hieronder!
“LIEVER IN DE HEL MET MIJN FAMILIE EN VRIENDEN, DAN IN DE HEMEL MET MIJN VIJANDEN”