Blog

apr 19

Source 1 Media; uw distributeur van oorlogtitels

Source 1 Media heeft een uitgebreid assortiment aan Tweede Wereldoorlog films en documentaires. Onze titels zijn persoonlijke verhalen vastgelegd met foto’s, brieven of dagboeken. Voor iedereen met een interesse in de Tweede Wereldoorlog heeft Source 1 Media vele interessante titels, waaronder de 17-delige DVD box De Holocaust- Een monument in film.Op vrijdag 4 mei herdenken we de doden die gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland.

Documentairemaker Willy Lindwer is internationaal bekend geworden door zijn 17 films over de Holocaust. De Holocaust – Een monument in film bestaat uit 17 DVD’s, waaronder Kamp van Hoop en Wanhoop. In Kamp van Hoop en Wanhoop zocht Willy Lindwer tientallen overlevenden, verspreid over de hele wereld op en legde hun ervaringen, verhalen, herinneringen en hun tragiek op aangrijpende wijze vast. Hij won in 1988 een Emmy Award voor “De Laatste Zeven Maanden van Anne Frank” en kreeg een Gouden Kalf voor “Kind in twee Werelden” over Joodse oorlogspleegkinderen.

 

 

 

7DVD – De Holocaust – Een monument in film
EAN: 8717662566851
ART. NR: S1M2566851

Een andere interessante titel is Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Deze 12-DVD box bevat unieke verhalen en beelden van Nederland tijdens deze oorlog. Nooit eerder werd er zo specifiek gekeken naar de rol van Nederland in de oorlog. Daarnaast bevat deze box ook de serie Oorlogsgeheimen, waarin we door middel van veel persoonlijke verhalen alsnog de waarheid boven tafel willen krijgen. Kortom, een zeer complete box voor iedere liefhebber van de Nederlandse geschiedenis.
 

 

Nederland in de Tweede Wereldoorlog
EAN: 8717662568398
ART. NR: S1M2568398

Naast documentaires hebben we ook de unieke 16-delige DVD serie Battleground beschikbaar. De serie Battleground is een compleet werk over een oorlog die 70 jaar na dato nog steeds elk jaar wordt herdacht. Op deze 16 DVD’s wordt de gehele Tweede Wereldoorlog uit de doeken gedaan; niet alleen het conflict in Europa komt aan de orde, maar ook de belangrijkste gebeurtenissen in Italië en de oorlog in de Pacific. De serie
maakt gebruik van unieke archiefbeelden en nog niet eerder verzameld werk, vrijgegeven door verschillende ministeries van geallieerde landen.
 

 

Battleground
EAN: 8717662569654
ART. NR: S1M2569654

Tot slot lichten we de aangrijpende oorlog gerelateerde film De Aanslag uit. In deze film zien we hoe de Tweede Wereldoorlog op zijn einde loopt en bij een verzetsdaad een NSB’er wordt doodgeschoten. Het dode lichaam wordt door de buren van de 12-jarige Anton Steenwijk voor zijn huis neergelegd. Bij de daaropvolgende wraakactie is de jongen getuige van de dood van zijn ouders en broer. De aanslag blijft als een rode draad door zijn leven lopen. Als hij denkt dat hij het verleden achter zich heeft gelaten, wordt hij jaren later geconfronteerd met de betrokkenen van de aanslag en ontdekt hij de ware toedracht. De Aanslag is winnaar van de Golden Globe en Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film.
 

 

De Aanslag

EAN: 8717662571855
ART. NR: S1M2571855

 

In onze presentatie vindt u meer dan 30 verschillende DVD-boxen. Allemaal even uniek en aangrijpend. Deze titels zijn nu bestelbaar tegen interessante inkoopcondities. Bekijk ze hier: https://bit.ly/2qrBeMy.