Blog

mei 31

De Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt

Wie kent d’r niet? De Nederlandse dichteres en schrijfster Annie M.G. Schmidt, bekend van verschillende verzen, liedjes, boeken en toneelstukken! 20 mei a.s. is de geboortedag van de Nederlandse schrijfster en daarom wordt elk jaar rond die datum de Annie M.G. Schmidt-weken georganiseerd. Dit betekent dat 16 mei t/m 26 mei in het teken staat van Annie M.G. Schmidt!

Ter ere van de verjaardag van de Nederlandse schrijfster keren de inmiddels klassieke verhalen terug naar het witte doek. Goed nieuws voor iedereen die nog voorleest uit Pluk van de Petteflet, voor wie de liedjes uit Ja Zuster Nee Zuster uit volle borst mee kan zingen en voor alle kattenliefhebbers die poes Minoes nog eens willen zien. De films van Annie M.G. Schmidt zullen in 55 theaters door het hele land te zien zijn. Zo toont Pathé Minoes en Pluk van de Petteflet in alle theaters in Amsterdam. Kinepolis eert de literaire heldin tijdens het Annie M.G. Schmidt Kids Weekend dat op 19 en 20 mei zal plaatsvinden. Vue organiseert op zondag 20 mei een Annie M.G. Schmidt dag, met de films Abeltje, Minoes en Pluk van de Petteflet. Het perfecte uitje voor het hele gezin tijdens het Pinksterweekend!

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen beroemd met kinderboeken als Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Abeltje. Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

De bekende verhalen van Annie M.G. Schmidt zijn nu verzameld in een 8 DVD box! De box bestaat uit de titels Abeltje, Otje, Ibbeltje, Minoes, Pluk van de Petteflet, Wiplala en Ja Zuster Nee Zuster. Alle films staan garant voor veel kijk-plezier!

Tevens is onlangs de Annie M.G. Schmidt TV serie verschenen. Deze TV serie is een ontroerend liefdes epos, gebaseerd op de biografie Anna van Annejet van der Zijl. In deze zevendelige dramaserie volgen we de populairste schrijfster van Nederland, Annie M.G. Schmidt.
Annie M.G. Schmidt wordt in de serie vertolkt door Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel. In deze serie zien we hoe Annie na het overlijden van haar man Dick verhuist naar Amsterdam. We maken mee hoe Annie M.G. Schmidt niet alleen die grappige oma was, die iedereen zo goed kende, maar dat de schrijfster een sterke vrouw was die haar leven lang voor de liefde heeft gevochten!

Zowel de Annie M.G. Schmidt TV serie als de 8 DVD Collectie zijn beschikbaar bij Source 1 Media. Beide titels zijn geschikt voor zowel jong als oud!