feb 16

Een mooi eerbetoon regisseur Fons Rademakers

Op 22 februari is het 10 jaar geleden dat regisseur Fons Rademakers is overleden. Via Source 1 Media is de 13DVD-box Fons Rademakers Collectie verkrijgbaar waarin het complete oeuvre is verzameld. Een mooi eerbetoon aan één van Nederlands bekendste regisseurs.

Fons Rademakers was een zeer gerenommeerde regisseur die veel heeft betekend voor de Nederlandse filmindustrie. Hij was de allereerste Nederlandse regisseur die een Oscarnominatie in de wacht wist te slepen met zijn debuutfilm Dorp aan de Rivier uit 1958. Voor zijn bekendste film De Aanslag mocht hij bijna 30 jaar later ook daadwerkelijk het Oscarbeeldje mee naar huis nemen. Hij won de Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film.

Behalve Dorp aan de Rivier en De Aanslag, bevat deze complete collectie de volgende titels van Fons Rademakers: Makkers Staakt Uw Wild Geraas, Het Mes, Als Twee Druppels Water, De Dans van de Reiger, Mira, Because of the Cats, Max Havelaar, Mijn Vriend en The Rose Garden. De twee films Menuet en Dagboek van een Oude Dwaas van zijn vrouw Lili Rademakers zijn ook in deze dvd-box verzameld.

De bekendste films van Fons Rademakers, De Aanslag en Max Havelaar zijn tevens ook los te verkrijgen.

Leave a reply