Blog

feb 09

Rail Away 58/59/60 vanaf nu verkrijgbaar

Het EO-programma Rail Away bestaat al ruim twintig jaar en is met tussen de 500.000 en 600.000 kijkers per aflevering nog steeds een begrip onder treinliefhebbers. In elke aflevering is er aandacht voor markante spoorlijnen overal ter wereld. Met de trein als leidraad maakt de kijker kennis met bijzondere spoorlijnen, landschappen, culturen en toeristische bezienswaardigheden. Vanaf vandaag is de nieuwe driedelige DVD-box Rail Away 58/59/60 verkrijgbaar.  Een must have voor iedere liefhebber van treinen en mooie natuurlocaties.

In deze DVD-box reist Rail Away voor de allereerste keer met de trein door Japan. In de eerste aflevering over Japan start de trein in Nagasaki  en reis door een bergachtig gebeid naar de kustlijn van de prachtige Omura-baai. Deze baai heeft een Nederlands tintje, hier ligt namelijk het park Huis ten Bosch waarin replica’s te vinden van onder andere molens, grachten en de Utrechtse Dom.

Ook rijdt de trein voor het eerst door Slovenië, waar de reis begint in Bled en vervolgens een route van 79 kilometer aflegt, waarvan 15 kilometer door tunnels. Verder zijn er op deze DVD-box prachtige treinreizen door Zwitserland en Zweden te vinden. Zo trekt Rail Away door de sneeuwrijke en bergachtige Graubünden en rijden we over een 6 kilometer lange slederoute door de sneeuw van Bergün naar Davos.

Kortom Rail Away 58/59/60 is een prachtige DVD-box met bijzondere treinreizen door verschillende landschappen en culturen.