Blog

okt 10
De Libi

Gouden Kalveren winnaar De Libi


‘De Libi’, uit het Surinaams vertaald ‘het leven’ is de perfecte titel voor deze spraakmakende film. In de film word je een dag meegenomen in het leven van Bilal, Gregg en Kevin. De drie vrienden zetten alles op alles om de nachtclub Jimmy Woo binnen te komen. De vrienden tonen ontembare levenslust en koesteren het diepe verlangen om gezien te worden.

De combinatie van dromen, onzekerheid, humor en optimisme maakt De Libi een ijzersterke film. De film heeft dit jaar maar liefst 2 gouden kalveren in de wacht gesleept. De Libi was de winnaar van het gouden kalf voor het beste scenario, Jeroen Scholten van Aschat en Shady El-Hamus, en voor de beste mannelijke bijrol, Thomas Höppener. 

“De Libi is een vermakelijke niks-aan-de-handfilm over vriendschap en volwassenwording en weet op zijn beste momenten nog te ontroeren ook”
Parool


“De film en de talentvolle cast genereren zóveel energie, enthousiasme en optimisme, dat De libi zelfs voor de grootste droeftoeter onweerstaanbaar is”
De Telegraaf


“Wat een verademing is het bruisende, anarchistische en levensechte De Libi (het leven). De Nederlandse cinema is een meesterwerkje rijker”
Filmtotaal


Bekijk de trailer
Vanaf 17 oktober verkrijgbaar op DVD en VOD!