Blog

jan 15

Parasite wint Golden Globe en ontvangt zes Oscar nominaties!

De Golden Globe voor de beste niet-Engelstalige film ging dit jaar naar onze release: Parasite! De Zuid-Koreaanse film nam het op tegen de Franse films Les Misérables, Portrait De La Jeune Fille En Fue, de Spaanse film Dolor Y Gloria en de Chinese film The Farewell.

Het is echter niet de eerste award die deze prachtige film op zijn naam krijgt. Eerder won Parasite ook de Gouden Palm en de NBR Award voor beste buitenlandse film. Bij de bekendmaking van de Oscar nominaties van 2020 zien we Parasite maar liefst zes keer terug! De film is genomineerd voor de volgende Oscars:

–          Best Picture
–          Director
–          Original Screenplay
–          Best International Feature Film
–          Film Editing
–          Production Design
 
De onderscheidingen blijven binnenkomen en ook online ontvangt de film veel lof. Met een score van 8,6 op IMDB en een 99% op Rotten Tomatoes is de film Parasite een van de grootste successen van 2019.
 
In het meesterwerk van Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho volg je de werkloze Ki-taek en zijn gezin. Zij leven in een krappe woning en hebben weinig geld. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te
houden.
 
Parasite, van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho, is een meesterwerk.” – de Volkskrant
 
Sensationeel en verrassend. Een must-see. Mis. Hem. Niet.” – DE FILMKRANT
 
Buitengewoon origineel. De beste film van het jaar.” – TV KRANT


Bekijk de trailer


De film is vanaf 11 maart exclusief verkrijgbaar via Source 1 Media op dvd en Blu-ray.