Blog

mrt 31
Source 1 Media April Releases

Source 1 Media April releases

De lente staat alweer voor de deur en dat betekent dat wij weer nieuwe releases op de planning hebben staan. 

In april brengt Source 1 Media weer zes nieuwe titels uit. We beginnen op 7 april met de spannende bioscoopfilm The Dark and The Wicked, een indringende horror met Marin Ireland (Homeland) in de hoofdrol. In de thriller The Tunnel is er maar één manier om uit de tunnel te ontsnappen en te overleven, ieder voor zich!

Escape From Auschwitz vertelt het waargebeurde verhaal van een van de meest spectaculaire ontsnappingen uit het concentratiekamp. En om daarnaast nog te ontspannen, hebben we yoga voor de ogen: Rail Away 66, met de allernieuwste afleveringen van dit goed gewaardeerde programma dat dit jaar 25 jaar bestaat.

Op 21 april brengen we nog twee spannende films uit. Run Hide Fight waarin de 17-jarige Zoë terugvecht tegen vier studenten die een bloedbad aanrichten. We sluiten de maand april af met What Lies Below, waarin niets is wat het lijkt.

Veel kijkplezier!


The Dark and the Wicked

Op een afgelegen boerderij, ergens diep in Amerika, ligt een oude man op sterven. Gekluisterd aan zijn bed, vechtend voor zijn laatste adem, zorgt hij voor groot verdriet bij zijn vrouw die eraan onderdoor lijkt te gaan. Wanneer hun volwassen kinderen, Louise en Michael, terug naar huis komen om afscheid te nemen van vader merken ze dat hun moeder door meer dan verdriet alleen overmand wordt. Er hangt een grauwe sluier over het ouderlijk huis, een duisternis die voor angstaanjagende momenten zorgt en het rouwproces van de familie verandert in hun ergste nachtmerrie.

“Een grimmige kermisrit, die het publiek in hoog tempo van de ene schok naar de andere voert. Het levert klamme handjes en hartkloppingen op.”
– Het Parool.

Meer info

The Tunnel

Als een tankwagen middenin een tunnel in de ijskoude Noorse bergen een ernstig ongeluk veroorzaakt, komt al het andere verkeer in het donker vast te zitten. Terwijl er buiten een sneeuwstorm woedt, proberen de eerstehulpverleners met man en macht de plek van het ongeval te bereiken. Maar de weg is geblokkeerd en de situatie escaleert als de tankwagen in brand vliegt. De kans om de tunnel uit te komen wordt met de minuut kleiner, dus is de enige manier om te overleven: ieder voor zich.

All the traditional ingredients are there, and I do have to say that the film does a good initial job of being claustrophobic and spectacular at the same time.” – The Guardian.com

Meer info

Escape from Auschwitz

Na een poging om in 1939 aan de SS te ontsnappen, wordt Kazimierz Piechowski aan de Hongaarse grens gevangengenomen en naar Auschwitz gestuurd, waar het zijn taak is om lijken van de gaskamers 
naar het crematorium over te brengen. Nadat hij ontdekt dat een van zijn vrienden in het kamp op de executielijst staat, belooft hij dat hij voor niets zal stoppen om zijn dood te voorkomen. In een van de meest opmerkelijke waargebeurde verhalen van de Tweede Wereldoorlog zullen vier mannen hun leven op het spel zetten terwijl ze proberen te ontsnappen uit Auschwitz.

 “If you are interested on how Piechowski escaped, this movie explains it with the key factors..” – IMDB.com

Meer info

Rail Away 66

Rail Away is een fascinerende serie over markante spoorlijnen overal ter wereld. In iedere aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert. Rijdend door natuurschoon, maken we kennis met de geschiedenis van het gebied, leren we regionale gebruiken en culturen kennen, en bezoeken we toeristische attracties. Met de routes: Duitsland Freiburg-Donaueschingen, Italië-Rovereto-Trento-Borgo Valsugana, Frankrijk- DoleSaint-Claude, Zwitserland-Scuol-St. Moritz-Corviglia en Zwitserland Bernina Express Tirano-Pontresina-Muottas Muragl

Rail Away bestaat in 2021 maar liefst 25 jaar. 
De nieuwste afleveringen, te zien op Rail Away 66, bereikten op
televisie rond de 1,5 miljoen mensen per aflevering

Meer info

Run Hide Fight

Na de dood van haar moeder hunkert de 17-jarige Zoe naar een nieuwe start. Tot vier studenten, belust op instant roem, op school een bloedbad aanrichten dat ze live streamen. Zoe kreeg van haar vader, ex-militair, weinig emotionele steun, maar wel een unieke skillset mee. In plaats van weg te lopen of zich te verstoppen, besluit ze om terug te vechten!

“Going full on for thrills and suspense, it’s undeniably polished and energetic, and features a couple of strong performances from young stars Isabel May and Eli Brown.” – ScreenDaily.com

Meer info

What Lies Below

In hun huis aan het meer stelt Michelle haar tienerdochter Libby onverwacht voor aan haar nieuwe verloofde John: slim, lief, grappig en onweerstaanbaar. De perfecte man. Maar wanneer moeder boven ziek in bed ligt, ontpopt John zich tot een sluwe en sinistere verleider. Wat gaat er schuil onder het oppervlak van het meer? Of van Johns huid?

What Lies Below serves up enough head-scratching moments (in the good way) and unexpected reveals to make it a recommended watch.”
– Horrorfuel.com

Meer info