Blog

mrt 06

Source 1 Media Maart releases

De lente staat weer voor de deur en dat betekent een aantal mooie films in de planning voor DVD én Blu-ray. In maart brengt Source 1 Media vier nieuwe films uit, waarvan twee absolute bioscoopknallers.

Op 15 maart starten we de maand met de DVD én Blu-ray van Triangle of Sadness. Deze komische dramafilm volgt een onwaarschijnlijk gezelschap aan boord van een luxe cruise. Er is echter een hevige storm op komst en het gezelschap strandt op een onbewoond eiland waar de volledige hiërarchie op zijn kop gezet wordt. De film draait sinds 15 december in de bioscoop! Vervolgens komt de DVD van Bull Shark uit. Deze film met het klassieke killershark concept volgt een jachtopziener in een klein stadje in Texas. Er ontstaan problemen wanneer de sheriff een dode zwemmer aantreft. De jachtopziener krijgt opdracht de zaak te onderzoeken en ontdekt dat een hongerige stierhaai verantwoordelijk is voor het bloedbad.

Op 29 maart komt de DVD van de animatiefilm OEPS! Kids overboord. Deze film draait vanaf 14 december in de bioscoop en is volledig Nederlands ingesproken met de stemmen van o.a. Vivienne van den Assem (RTL Boulevard) en Frank Lammers (Undercover) met daarnaast ook een Franse versie van de film. In deze film volgen we de beste vrienden Finny en Leah. In een ark vol andere dieren drijven ze op zee, maar de voedselvoorraad dreigt op te raken. Alsof dat niet erg genoeg is, worden Finny en Leah overboord gespoeld, samen met de voedselvoorraden! Gaat het de Ark bewoners lukken de kinderen te vinden? We sluiten de maand af met de DVD van The Shepherd uitEen indrukwekkende Hongaarse oorlogsfilm waarin een oude herder besluit om zoveel mogelijk Joden te redden van de bezetters. Een meeslepend verhaal over het duistere verleden van de Tweede Wereldoorlog.

Helaas moeten we mededelen dat de eerder aangekondigde titel Muti is verplaatst naar 8 juni 2023. Daarnaast is ervoor besloten om de naam van de film te wijzigen naar The Ritual Killer.

Triangle of Sadness

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.


Met Nederlands en Franse ondertiteling!

“De meester van de ongemakkelijke cinema. Geniaal.” ★★★★★ -Algemeen Dagblad

“Tweeënhalf uur vliegen voorbij. Een heel grappige komedie.” ★★★★★ -NRC Handelsblad
 

Prijzen

Gouden Palm – Cannes Film Festival

Beste Film – European Film Awards

Beste Regisseur – European Film Awards

Beste Scenario – European Film Awards

Beste Acteur – European Film Awards

Nominaties

Oscars 2023: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Scenario

Golden Globe 2023: Beste Komedie en Beste Ondersteunende Actrice
 

Nederlandse box office van meer dan €2.850.000,-

Belgische box office van meer dan €850.000,-

Triangle of Sadness DVD

EAN: 8718836864858

Artikelcode: WD86485

Genre: Drama, Komedie

Speelduur: 147 minuten

PPD: €12,56

CAP: €16,99

Beschikbaar vanaf 15 maart

Triangle of Sadness Blu-ray

EAN: 8718836864865

Artikelcode: WB86486

Genre: Drama, Komedie

Speelduur: 147 minuten

PPD: €12,56

CAP: €16,99

Beschikbaar vanaf 15 maart

Bull Shark

Spencer Timms is jachtopziener in een klein stadje in Texas. In de zomer brengen toeristen veel tijd door in de omgeving van een meer, een belangrijke bron van inkomsten voor veel inwoners. De problemen beginnen als de sheriff een dode zwemmer aantreft. Spencer krijgt de opdracht de zaak te onderzoeken en ontdekt dat een hongerige stierhaai verantwoordelijk is voor het bloedbad.

T“Bull Shark is a slimmed down, bloody good time. The crew delivers a movie for both the heart and the funny bone and hits with perfect comedic aplomb. If you enjoy killer shark movies, this will not disappoint.” -spoilerfreemoviesleuth.com0 in Mississippi op de vlucht sloeg voor een gewapende burgerwacht.

Bull Shark DVD

EAN: 8717662589676

Artikelcode: S1M2589676

Genre: Actie, Horror

Speelduur: 80 minuten

PPD: €7,39

CAP: €9,99

Beschikbaar vanaf 15 maart

Oeps! Kids Overboord

Finny is een herbivoor en Leah een carnivoor, toch zijn het beste vrienden. In een ark vol andere dieren drijven ze al weken op zee rond zonder enig zicht op het vaste land en de voedselvoorraad begint zorgelijk te worden. Daardoor kan de vrede tussen de carnivoren en herbivoren elk moment omslaan… Alsof dat niet erg genoeg is, worden Finny en Leah per ongeluk overboord gespoeld, samen met de laatste voedselvoorraden. Oeps! Aan boord van hun geïmproviseerd vlot, krijgen ze gezelschap van Jelly, een praatgrage, jonge kwal. Maar wanneer het vlot wordt geteisterd door een hevige storm, worden Finny, Leah en Jelly in de diepte van de oceaan gedompeld en van elkaar gescheiden. Gaat het de Ark bewoners lukken de kinderen te vinden en zullen Finny en Leah elkaar ooit weer zien?

Volledige Nederlands gesproken animatiefilm met de stemmen van o.a. Vivienne van den Assem (RTL Boulevard) en Frank Lammers (Undercover). Daarnaast bevat de dvd ook een volledig Frans gesproken versie van de film.

“… als geheel is de animatie van deze Duitse productie best geslaagd, met kleurrijke en inventieve landschappen en onderwatersteden.” ★★★ –De Volkskrant

Nederlandse box office van meer dan €330.000,-

Belgische box office van meer dan €600.000,-

Oeps! Kids Overboord DVD

EAN: 8717662589942

Artikelcode: S1M2589942

Genre: Kids, Animatie

Speelduur: 85 minuten

PPD: €9,61

CAP: €12,99

Beschikbaar vanaf 29 maart

The Shepherd

1944. Op het Hongaarse platteland, woont een oude schapenherder. Nadat zijn dochter wordt vermoord door de nazi’s, besluit hij zoveel mogelijk Joden te redden uit de gruwelijke handen van de vijand.
 

“The Shepherd is brutal, honest, painful and creatively stunning. Focusing a war story on a lonely shepherd in a desolate rural town with minimal dialogue should not make for captivating viewing, but it certainly does.” -maketheswitch.com

The Shepherd DVD

EAN: 8717662589713

Artikelcode: S1M2589713

Genre: Drama, Oorlog

Speelduur: 91 minuten

PPD: €7,39

CAP: €9,99

Beschikbaar vanaf 29 maart