Blog

jan 12

Succesvolle dramaserie Petticoat verkrijgbaar op DVD

Met elke week meer dan 1 miljoen kijkers is de muzikale nostalgiedrama Petticoat een groot succes te noemen. Source 1 Media brengt het eerste seizoen bestaande uit 8 afleveringen nu uit op DVD.

De serie Petticoat neemt je mee terug naar de jaren 50 en vertelt het humoristische verhaal over de Groningse Pattie Jagersma, gespeeld door Abbey Hoes (Spangas). Pattie woont samen met haar vader Lammert op het platteland en droomt van een carrière als zangeres. Als op een dag de bus van de beroemde Nederlandse band The Petticoats strandt in haar dorpje en Pattie de bandleden te hulp schiet, slaat de vonk voor de showbizz voorgoed over. Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en vriend Peter besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad. Maar het leven in de grote stad is niet zoals Pattie zich had voorgesteld. Langzaam maar zeker leert Pattie zichzelf en de wereld van de showbizz steeds beter kennen.

De serie Petticoat, met liedjes van componist Henry Vrienten (Doe Maar), is gebaseerd op de gelijknamige succesmusical geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties. Naast Abbey Hoes zijn onder meer  Hajo Bruins (Penoza), Freek Bartels (musical Les Miserables), Martijn Fischer (Bloed, Zweet en Tranen) en Marlijn Weerdenburg (Danni Lowinski) in Petticoat te zien. De serie is geschreven door Paula van der Oest en Inge Hardman. Paula is ook bekend van het scenario van Moeder Ik Wil Bij de Revue en Lucia de B.

Bekijk hier de promo.