Blog

apr 06

Vincent van Gogh

De geboortedag van Vincent van Gogh

Morgen, op 30 maart, is het de geboortedag van de beroemde kunstschilder Vincent van Gogh. Vincent Willem van Gogh, geboren op 30 maart 1853 te Zundert, was een Nederlandse kunstschilder. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de twintigste-eeuwse kunst. Vandaar dat we door middel van deze nieuwsbrief nog graag onze titels van deze beroemde kunstschilder onder de aandacht brengen.

We trappen af met de mini-serie Vincent van Gogh – Langs de kant van de weg. In deze serie zien we hoe de mens Vincent van Gogh op een bijzondere manier wordt getoond. In een gedramatiseerde werkelijkheid zien we van Gogh door de ogen van acht mensen uit zijn directe omgeving, waaronder zijn broer Theo, Paul Gauguin, Marguerite Gachet en de schilder van Rappard.

Tevens is de unieke TV-documentaire ”Het Schildersleven van Vincent van Gogh” beschikbaar. In deze documentaire zien we het leven en de werken van de beroemde schilder. Gedurende 60 minuten reizen we mee met Vincent in een geografische reconstructie van zijn leven. De cineast Paul Molijn laat in deze documentaire in een opeenvolging van prachtige beelden zien waar van Gogh zijn inspiratie voor zijn werk uit heeft gehaald. Via moderne digitale technieken zien we hoe het huidige beeld in het schilderij dat van Gogh ruim 100 jaar geleden heeft gemaakt, is veranderd.

Tot slot is de DVD box Vincent van Gogh – The Man, His Work, His Worldbeschikbaar. In 2015 was het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853 – 1890) is gestorven. Deze DVD box bevat de mini-serie Langs de kant van de weg en heeft als bonus Het Schildersleven van Vincent van Gogh.

Bekijk hier onze Vincent van Gogh presentatie: https://bit.ly/2gWD4Aw.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sales@source1media.nl.