Blog

feb 02
Februari 2021 releases

Februari 2021 Releases

In februari brengt Source 1 Media zes films uit op 24 februari 2021,
waarvan maar liefst drie bioscoopfilms.

Te beginnen met de Nederlandse film ‘Buiten is het Feest’ naar de roman van Arthur Japin, gebaseerd op het leven van Karin Bloemen. Met in de hoofdrol Georgina Verbaan en Abbey Hoes. Een andere film met een Nederlands tintje is ‘The Last Right’ met niemand minder dan Michiel Huisman in de hoofdrol. De derde bioscoopfilm die wij uitbrengen is ‘The Painted Bird’. Een oorlogsfilm die ontzettend geprezen wordt door de media. 

Verder komt er op 24 februari uit de actiefilm ‘I Am Vengeance Retaliation’ met Vinnie Jones een Stu Bennett. Ook verschijnen er twee horrorfilms op DVD. ‘The Call’ van Timothy Woodward Jr (bedenker van Final Destination) en de film ‘Welcome tot he Circle’ met in de cast o.a. Matthew MacCaull (Star Trek) en Taylor Dianne Robinson (Twilight). 

Zes te gekke films waar wij erg veel van verwachten en enthousiast om zijn.


24 Februari Releases

The Call

In 1987 drijven de vandalenstreken van vier tieners de oude Edith tot een wanhoopsdaad. Bizar genoeg staan de pestkoppen in het testament van de vermeende heks. Wie durft te bellen naar de telefoon die ze letterlijk in haar graf heeft meegenomen, erft een fortuin. Eén voor één draaien ze het nummer van … hun eigen hel.

“Ook al bevind The Call zich op vertrouwd terrein, heeft het ook wel iets fris te bieden en moest het dus niet hoofdzakelijk hebben van de  vertolkingen van Lin Shaye en Tobin Bell. De film heeft een solide  uitgangspunt en brengt een goede cast samen met interessante personages.”
– Defilmblog.be

Meer info

I Am Vengeance: Retaliation

Voormalig Special Forces-soldaat John Gold krijgt de kans om Sean Teague – de man die zijn team enkele jaren geleden tijdens hun laatste missie in OostEuropa heeft verraden – voor het gerecht te brengen. Gold zou Teague graag dood willen zien, maar hij is overgehaald om hem te helpen met het transport naar een militaire gevangenis om te betalen voor zijn misdaden. Gedurende het transport zal Gold het moeten opnemen tegen Teague’s team dat hem probeert te bevrijden, evenals een sluipschutter die Teague wil doden voordat hij gevangen kan worden genomen.

“Jones has a genuine charisma and a light comic touch evident since the Lock Stock days, and he applies both to playing the amiably amoral villain Sean Teague, with pleasing results.”
The Guardian

Meer info

Buiten is het Feest

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden.

De film is gebaseerd op de roman van Arthur Japin, die het verhaal baseerde op het waargebeurde verhaal van Karin Bloemen.

“Die inkijkjes in het verleden zijn het interessantst. Het wordt hoe langer hoe benauwender in dat huis, waar complexe psychologische spelletjes aan de orde van de dag zijn.”
– Volkskrant

Meer info

The Last Right

De succesvolle advocaat Daniel Murphy (Michiel Huisman) reist vanuit Boston terug naar Ierland voor de begrafenis van zijn moeder. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden krijgt hij niet alleen de verantwoordelijkheid voor zijn autistische broer Louis, maar ook voor het lichaam van de man die naast hem in het vliegtuig zat. Aangespoord door zijn broer Louis en de pittige jonge begrafenisondernemer Mary begint hij aan een doldwaze autorit dwars door Ierland om de onbekende man te kunnen begraven, op de hielen gezeten door de politie (Colm Meany). 

Michiel Huisman doet het uitstekend als Amerikaanse Ier in de gemoedelijke roadmovie The Last Right”
– Volkskrant

Meer info

The Painted Bird

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden. Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. Tegen het einde van de oorlog hebben de zware jaren hun sporen op de jongen achtergelaten en is hij voorgoed veranderd. 
Naar de geprezen bestseller van Jerzy Kosinski.

‘‘The Painted Bird’ is als een drie uur durend hels schilderij van Jeroen Bosch”
– Trouw

Meer info

Welcome to the Circle

Een jong meisje en haar vader vallen tijdens een gezinsvakantie te prooi aan een afgelegen, demonen aanbiddende sekte die diep in het bos leeft. De sekte staat bekend als The Circle. Gevangen in een doolhof van krankzinnige hersenspelletjes en dodelijke bovennatuurlijke rituelen, lijkt hun enige overlevingskans een onmogelijke taak: ontsnappen aan The Circle!

“The film work like a charm, as its creepiness lies not just in its rather outlandish ideas but also in what the viewer makes out of them, and however one might put them together, they leave one with a feeling of unease. And all of this is sure to leave an enjoyably eerie aftertaste in your mouth.”
– Search My Trash

Meer info