Blog

feb 10

Valentijn Filmtips

Het is bijna 14 februari, Valentijnsdag, en met de huidige lockdown intact betekent dat samen thuis voor de buis een prachtige film over liefde kijken. Voor Valentijnsdag heeft Source 1 Media een zestal Europese films op een rij gezet die de perfecte Valentijn filmtips zijn. 

De Franse erotische thriller ‘L’Amant Double’ over een jonge vrouw die ontdekt dat haar geliefde een deel van zijn identiteit verbergt. Het Deense kostuumdrama ‘A Royal Affair’ over een verboden liefde die een revolutie voorbrengt in het land. ‘Black Butterflies’ over Poëet Ingrid Jonker met in de hoofdrol twee Nederlandse grootheden Carice van Houten en Rutger Hauer. 

Ook hebben we drie Nederlandse films geselecteerd. ‘Bride Flight’ over drie jonge bruiden die een nieuw leven in Nieuw-Zeeland willen beginnen, maar waar een ontmoeting op hun vlucht alles verandert. De boek verfilming van ‘Knielen op een Bed Violen’ van Jan Siebelink. Met in de hoofdrol Noortje Herlaar en Barry Atsma. 

Tot slot een een film die absoluut niet mag ontbreken ‘Alles is Liefde’. Misschien wel een van de bekendste Nederlandse romantische comedy’s ooit gemaakt met een geweldige cast bestaand uit onder andere: Carice van Houten, Paul de Leeuw en Jeroen Spitzenberger. 

Zes uiteenlopende films, maar allemaal gegarandeerd succes voor een romantische Valentijnsdag! 


L’Amant Double

Chloé, een fragiele, jonge vrouw, kampt met een depressie. Ze besluit om psychotherapie te gaan volgen om vervolgens verliefd te worden op haar psychiater Paul. Als de twee een paar maanden later besluiten te gaan samenwonen, ontdekt Chloé dat haar geliefde een deel van zijn leven verborgen heeft gehouden voor haar.


A Royal Affair

Prinses Caroline Mathilde wordt op 15-jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan de schizofrene Deense koning Christian VII. Van een sprookjeshuwelijk is geen sprake als blijkt dat alleen huisarts Johann Friedrich Struensee tot de krankzinnige koning door kan dringen. Bewust van zijn positie, grijpt idealist Struensee de kans om via de koning de ouderwetse regelgeving van Denemarken te veranderen. Hij zet echter alles op het spel wanneer er een hartstochtelijke romance tussen hem en de koningin ontstaat. Een verboden liefde die het begin van een revolutie betekent en het land voorgoed zal veranderen.


Black Butterflies

Tegen de achtergrond van de Zuid-Afrikaanse roerige jaren “60, verbeeldt Black Butterflies het leven van de getalenteerde Ingrid Jonker (Carice van Houten), een jonge vrouw die haar grote schrijftalent combineert met een kwetsbare en gevoelige geest.

De grote liefde in haar leven, schrijver Jack Cope (Liam Cunningham), kan haar niet het geluk en de gemoedsrust geven waar ze naar op zoek is. En met haar vader Abraham Jonker (Rutger Hauer), een rechtse minister voor de Nationale Party tijdens het door Ingrid verfoeide Apartheidsregime, heeft ze een moeizame relatie.Vader en dochter drijven door politieke onenigheid steeds verder uiteen. Langzaam maar zeker stevent Ingrid af op haar noodlottige keuze om een einde te maken aan het leven dat ze zo liefheeft maar niet aan kan.


Bride Flight

Bride Flight vertelt het verhaal van de drie jonge bruiden Ada, Marjorie en Esther en de ongebonden, ambitieuze Frank. Ze ontmoeten elkaar tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland in 1953. Vol hoop en verwachting beginnen ze aan hun nieuwe leven. Ze weten niet dat door de ontmoeting op deze vlucht, de ‘Bride Flight’, hun levens voor altijd verbonden zullen blijven.


Knielen op een Bed Violen

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Als Hans een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving.


Alles is Liefde

Alles is Liefde is een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter. Liefde is als Sinterklaas: Je moet erin geloven, anders wordt het niks. Terwijl 5 december, pakjesavond nadert. Bereiken de liefdesperikelen een hoogtepunt, Met de komst van een mysterieuze Sinterklaas , maar komen ook de happy endings dichterbij voor de zes koppels.