Blog

feb 24

Freedom met Oscar winnaar Cuba Gooding Jr. nu verkrijgbaar op DVD

Vanaf vandaag is de historische dramafilm Freedom met Oscar winnaar Cuba Gooding Jr. verkrijgbaar op DVD. Een schitterend drama over vrijheid. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van slaaf Samuel Woodward die op zoek gaat naar een leven in vrijheid.

In 1865 ontsnapt de slaaf Samuel Woodward met zijn gezin van de Monroe Plantage in Virginia. Een geheim netwerk van gewone mensen, ook wel bekend als de ‘Underground Railroad’ helpt het gezin bij hun gevaarlijke tocht naar het noorden, met eindbestemming Canada. De wrede slavenjager Plimpton jaagt hen meedogenloos op en doet er alles aan hen te pakken te krijgen. De vlucht van Samuel en zijn gezin loopt uit op een tocht vol ontberingen en zwaar lijden en uiteindelijk komt hij voor de keus te staan: blijven en wraak nemen of doorzetten op weg naar een leven in vrijheid.

Ruim honderd jaar eerder, in 1748, vaart John Newton als kapitein van een schip vol slaven van Afrika naar Amerika. Aan boord is ook Samuels overgrootvader, wiens overlevingskansen alles te maken hebben met het lot van kapitein Newton. De reis verandert het leven van Newton echter voorgoed en met zijn lied ‘Amazing Grace’ laat hij uiteindelijk een testament na dat zowel Samuel Woordward als miljoenen na hem heeft geïnspireerd.

De rol van slaaf Samuel Woodward wordt gespeeld door acteur Cuba Gooding Jr., hij is bekend van onder andere de films Men of Honor en Jerry Maguire. Voor zijn rol in deze film won hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol. De rol van wrede slavenjager Plimpton wordt gespeeld door acteur William Sadler, hij is bekend van films als The Shawshank Redemption.

bekijk hier de trailer.