Blog

apr 18

I Am Not A Serial Killer vanaf 26 april verkrijgbaar op DVD

Op 26 april verschijnt de film I Am Not A Serial Killer op DVD. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse bestseller van Dan Wells uit 2009. Door Variety en de LA Times werd de film de hemel ingeprezen als een unieke, traag smeulende thriller en een horror-dramedy met paranormale elementen en een snuifje Dexter.

John Wayne Clear is 16 jaar, puber en sociopaat in de dop en geobsedeerd door seriemoordenaars. Af en toe helpt hij in het mortuarium van zijn moeder en tante. Om zijn bizarre trekjes in bedwang te houden, legt hij zichzelf strikte leefregels op. John lijkt dus wel normaal, maar is alles behalve. Wanneer zijn woonplaats ten prooi valt aan een seriemoordenaar, schakelt hij zijn unieke skills en wereldvisie in om het mysterie te ontrafelen. Terwijl de ijzige winter neerdaalt over Clayton, knoopt hij een unieke band aan met “zijn” verdachte…

De rol van de seriemoordenaar wordt gespeeld acteur Christopher Lloyd. Deze acteur is onder andere bekend van  de films Back to the Future en Ghostbusters. Actrice Laura Fraser is onder andere bekend van de series The Missing en Breaking Bad.

Cinemagazine: “Met ‘I Am Not a Serial Killer’ levert regisseur Billy O’Brien een geslaagde verfilming af van Dan Wells’ succesvolle young adultroman. De toon is donker, maar niet kil, met veel ruimte voor wrange humor. De cast is fenomenaal. Records krijgt geduchte concurrentie van Lloyd, die als de fragiele maar gevaarlijke Crowley een van de meest memorabele rollen van zijn carrière speelt. Toppertje!” – Lees de hele recensie hier.

Imaginefilmfestival.nl:“Gebaseerd op een Young Adult-roman zet de op gruizig 16mm gedraaide film de kijker lange tijd op het verkeerde been. Er zijn aanwijzingen dat de moordenaar niet zomaar een moordenaar is; zo worden op de plaats delict telkens oliesporen aangetroffen. Maar dit is toch vooral het verhaal van John die in acteur Max Records (Where the Wild Things Are) een uitstekende vertolker blijkt te zijn van afwijkend pubergedrag. Doordat zijn omgeving laconiek op zijn morbide fantasieën reageert, blijft de toon licht, zelfs als de lijken zich opstapelen. En die ontknoping? Bereid je maar vast voor op de krankzinnigste plotwending in jaren…” – Lees hier verder.

Bekijk hier de trailer.