Blog

apr 20

27 april is het weer Koningsdag

Op 27 april wordt Koning Willem-Alexander 50 jaar en viert heel Nederland weer Koningsdag. Een goed moment om al onze DVD’s over het Koningshuis weer onder de aandacht te brengen.

Source 1 Media beschikt over drie documentaire over Nederland en de Oranjes. In Drie Koningen van Oranje wordt het verhaal verteld over Koning Willem I, Willem II en Willem III, de voorouders van Koning Willem-Alexander. Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo, gaat samen met schrijvers op zoek naar de betekenis van deze drie Koningen voor Nederland.

De 3DVD-box Ons Koninkrijk Door De Jaren Heen – Nederland en de Oranjes bevat een selectie van de mooiste en meest indrukwekkende afleveringen over Nederland en het Koningshuis uit de kwalitatieve televisieserie Andere Tijden. Deze serie bevat uniek beeldmateriaal over de Oranjes.

De hechte band tussen het Huis van Oranje en de stad Den Haag is bekend. Maar dat de Oranjes grote invloed hebben gehad op de ontwikkeling van de stad is te zien in de film Den Haag – Sporen Van Oranje. Centrale verteller Paul Rem, kunsthistoricus en conservator van Het Loo, leidt ons rond in de enige echte hofstad van Nederland.

Voor iedereen met een grote interesse in het Koningshuis zijn deze documentaires een absolute must-have!