Blog

mei 04

Netflix-original serie Marseille vanaf 11 mei verkrijgbaar op DVD

Politieke intriges in spannende dramaserie Marseille

Op 11 mei verschijnt de 2DVD-box Marseille. Deze spannende dramaserie is de eerste Franstalige Netflix-original serie. De bekende Franse acteur Gérard Depardieu speelt  de burgemeester van Marseille in deze serie vol politieke intriges, macht en corruptie.

De charismatische burgemeester van Marseille, Robert Taro, besluit om na 25 jaar met pensioen te gaan om meer tijd met zijn familie door te brengen. Hij wilt het burgemeesterschap overdragen aan zijn protegé Lucas Barres, een ambitieuze jongeman. Maar wanneer beide heren totaal andere gedachtes hebben voor de Stad Marseille, komen de mannen lijnrecht tegenover elkaar te staan. In de aankomende verkiezingen zetten de heren alles op alles in de strijd om stemmen van de kiezers te winnen.

Marseille is de eerste Franstalige Netflix-original serie en wordt gezien als de Franse tegenhanger van de immens succesvolle Netflix-serie House of Cards.  Bij de Netflix-kijkers is Marseille zeer goed ontvangen en de opnames voor het tweede seizoen zijn op dit moment in volle gang.

VPRO Cinema: “De eerste Franse Netflix-original serie  verweeft misdaad met politiek en heeft drie sterke ingredienten: Depardieu, Marseille en de maffia.” 

Sikkom.nl: “Al met al is Marseille een heerlijke serie. Bruut geweld, politieke intriges, roddel, achterklap, genoeg seks en dan niet zo preuts als in Amerikaanse series en rauw. De serie is net zo rauw als de stad zelf is.”

NRC: “De keus Marseille als ‘hoofdpersoon’, zoals regisseur Florent Siri het noemt, is een goede. Geen stad in Frankrijk spreekt meer tot de verbeelding: drugs, maffia, voetbal, morsige politiek en quartiers chauds (flatwijken waar speciale wetten gelden) middenin de stad.”

Draadbreuk.nl: “Lekkere shots van de stad, goeie muziek, tieten, drugs, actie, goeie acteurs en politieke intriges. De serie heeft genoeg om voor te kijken.”

Bekijk hier de trailer.