Blog

aug 30

Megalodon: Een haaienfilm om je tanden in te zetten!

Wist je dat Megalodon oudgrieks is voor grote tand? De megalodon is een uitgestorven haaiensoort, die enorme afmetingen kon bereiken. De megahaai verscheen ongeveer 18 miljoen jaar geleden en stierf ongeveer 1,5 miljoen jaar geleden uit. Maar de megalodon wordt nog steeds gebruikt als onderwerp voor een spannende thriller.

Haaienthrillers zijn een razend populair subgenre in de bioscoop. Het begon dan ook allemaal in 1975 toen Steven Spielberg met Jaws de grote witte haai op het doek introduceerde. Sindsdien duiken geregeld haaienfilms op in de bioscoop. Denk bijvoorbeeld aan  films als The Shallows, Deep Blue Sea en de meest recente; The Meg.

De actiefilm Megalodon ligt dan ook in het verlengde van de film The Meg. In Megalodon zien we hoe een militair vaartuig oog in oog komt te staan met een gigantische haai tijdens hun zoektocht naar een onderzeeër. De bemanningsleden worden gedwongen om zichzelf te verdedigen tegen het monsterlijke beest met enkel datgene wat zij aan boord hebben. Gaat dit ze lukken?

Met acteur Michael Madsen, die onder andere bekend is geworden vanwege zijn rollen in Kill Bill en Reservoir Dogs!

Megalodon is vanaf nu verkrijgbaar op DVD.

”This is a very special film, and stands out in the sharkattacksman-genre”

”Although it is too low budget to stand up to Jaws or Deep Blue Sea this movie is an interesting third choice if you want to have your own personal shark film festival”