Blog

mrt 01

Paul van Loon Boekverfilmingen

Deze week ontving kinderboekenschrijver Paul van Loon, maar liefst drie Gouden Boeken! Deze felbegeerde prijs ontvangt een auteur als een boek meer dan 75.000 keer is verkocht. Van Loon ontving de prijzen voor drie boeken uit de Dolfje Weerwolfje boekenserie.

Dolfje Weerwolfje bestaat dit jaar tevens 25 jaar, wat aankomende week gevierd zal worden tijdens de Dolfje Weerwolfje Week
van 27 februari tot en met 7 maart. 

Het boek Dolfje Weerwolfje is in 2011 verfilmd en in 2004 is er een musical van gemaakt. Beide heeft Source 1 Media in
haar collectie en zijn op DVD verkrijgbaar. Daarnaast hebben wij ook
nog de boekverfilmingen van De Griezelbus,Meester Kikker
en de serie De Leeuwenkuil. 


Dolfje Weerwolfje (FILM)

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wolfje. Nu begrijpt hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie. Hij is een weerwolf. De gevoelige Dolfje wil helemaal niet anders zijn. Hij is bang dat zijn vader en moeder hem niet meer willen. Dolfje wil koste wat kost zijn geheim bewaren, maar dat is niet zo makkelijk. Het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan.

Meer info

Dolfje Weerwolfje – De Familiemusical

Dolfje Weerwolfje – De Familiemusical is de registratie van spannende musical gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon.

Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon…
Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart.. Dolfje is een weerwolf geworden en zal moeten leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert! En dat zet zijn hele leven op zijn kop!

De DVD is inclusief een CD met alle liedjes uit de musical. 

Meer info

De Griezelbus

De elfjarige Onnoval wordt gepest op school. Hij is niet zoals andere kinderen, omdat hij griezelverhalen en romantische gedichten schrijft. Dat pesten interesseert hem niet zoveel, totdat het meisje waarop hij verliefd is, Liselore, het aanlegt met de grootste pestkop van de klas, Gino. Dat maakt Onnoval woedend en hij besluit een verhaal te schrjiven getiteld: De Griezelbus. In het verhaal kan hij wraak nemen op Gino. De duivelse Ferluci, gespeeld door Willem Nijholt, overtuigt Onnoval om hem het verhaal te geven. Zo wordt zijn verzonnen griezelschoolreisje werkelijkheid en alle kinderen uit de klas komen echt in gevaar. Dat is niet wat Onnoval wilde en hij wil zijn verhaal meteen terug om een ‘happy end’ voor iedereen te kunnen schrijven. Maar Ferluci, die geniet van zijn eigen slechtheid, laat dat niet zomaar gebeuren.

Meer info

Meester Kikker

Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’ Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester. Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij… Het is het begin van een komisch, maar ook spannend avontuur.

Meer info

De Leeuwenkuil (Serie)

Wonen in een dierentuin. Hoe cool is dat? Droomt niet ieder kind daarvan? Voor Daniël & Suzina Durvers is dit werkelijkheid. Samen met hun ouders, zusje Littel en hun opa wonen ze midden in dierentuin Durvers’ Zoo. Vader Durvers is namelijk de directeur van de dierentuin. Lang geleden heeft opa Durvers een boomhut gebouwd op een geheime plek in de dierentuin, die alleen via een bijna onzichtbaar pad bereikt kan worden.

De DVD Box bevat 2 DVD’s met 10 afleveringen.

Meer info