Blog

jun 27

Source 1 Media juli releases

Met de zomer in het vooruitzicht, komt Source 1 Media weer met een mooi gevarieerd aanbod aan nieuwe releases voor juli(e).

Op 13 juli beginnen we met de Oscarwinnaar van voor beste internationale film van 2022, Drive My Car. ★★★★★ “180 minuten onverstoorbaar kalme, weergaloze cinema. Een onvergetelijke, weemoedige roadmovie.” – De Volkskrant. Na dit internationale succes gaan we door met de keiharde actiefilm There are no Saints. In deze film beraamt Neto een levensgevaarlijk plan om zijn ontvoerde 12-jarige zoon uit Mexico te bevrijden. Daarna gaan we door met de “arthouse” film Met Mes, geregisseerd door Sam de Jong (bekend van Prins en Goldie). Deze dramafilm is goed ontvangen door filmrecensenten en heeft een kleine bioscooprelease gehad in Nederland! Als laatste hebben we de horror/thriller Stoker Hills waarin twee detectives aan de hand van found footage de locatie en identiteit van de ontvoerder moeten zien te achterhalen.

Een week later op 20 juli brengen we de film Iron Cross: The Road To Normandy uit. Een klassieke oorlogsfilm over twee van de grootste gevechten die hebben plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gefilmd met realistische geweren, uniforms en voertuigen waardoor de gevechten zeer meeslepend zijn. Hierna volgt de maffiafilm The Last Ride of the Wolves. Een film die van een heist cliché, een unieke en intrigerende boevenfilm maakt. Om de maand af te sluiten, nemen we een diepe duik met Beneath the Surface. Een spannende murder/mystery haaienfilm.

13 juli releases

Drive My Car

Een acteur en theaterdirecteur, nog herstellende van een persoonlijke tragedie, stemt ermee in om Oom Vanya op te voeren op een festival in Hiroshima. Daar ontmoet hij een gereserveerde jonge vrouw die hem als chauffeur is toegewezen. Op het filmfestival van Cannes goed voor de prijs voor het beste scenario en de Prijs van de Internationale Pers. DRIVE MY CAR is een bewerking van een kort verhaal van Haruki Murakami. 

Oscarwinnaar Beste Internationale Film 2022!

★★★★★”180 minuten onverstoorbaar kalme, weergaloze cinema. Een onvergetelijke, weemoedige roadmovie.” – De Volkskrant

Speelt in Nederlandse bioscopen sinds 24 maart 2022 met nu al €464.950 in nationale box office!

Drive My Car (DVD)

EAN: 8718836864841
ART. NR: WD86484
Genre: Drama
PPD: € 9,61
CAP: € 12,99

Verkrijgbaar vanaf 13 juli 2022


There are no Saints

Neto, alias “The Jesuit”, zat lang in de cel voor een misdaad die hij niet beging. Na zijn vrijlating probeert hij de banden met zijn gezin weer aan te halen, maar de moord op zijn vrouw en ontvoering van zijn 12-jarige zoon naar Mexico slaan die droom aan diggelen. Zinnend op wraak, beraamt hij een levensgevaarlijk plan om hem te bevrijden.

Keiharde actie en verrassende plotwendingen in deze gelaagde thriller uit de pen van Paul Schrader, de legendarische scenarist van o.m. Taxi Driver en Raging Bull.

Ook de cast valt niet te versmaden, met o.a. Ron Perlman (Hellboy, Drive, Fantastic Beasts and Where to Find Them), Brian Cox (Churchill, Succession), Tim Roth (Reservoir Dogs, The Hateful Eight), Paz Vega (Rambo Last Blood) en Neal McDonough (Minority Report, The 100).

There are no Saints (DVD)
EAN: 8717662586590
ART. NR: S1M2586590
Genre: Actie, Thriller
PPD: € 7.39
CAP: € 9,99

Verkrijgbaar vanaf 13 juli 2022


Met Mes

Spelshowpresentatrice Eveline (Hadewych Minis) wil een zinvoller leven. Yousef (Shahine El-Hamus) wil net zo’n gave zonnebril als zijn klasgenoten. Eveline en Yousef konden niet méér van elkaar verschillen, op hun beugels na. Toch kruisen hun paden wanneer Yousef, aangemoedigd door zijn vrienden, de gloednieuwe videocamera van Eveline pikt om te ruilen tegen een zonnebril. Bij haar aangifte verklaart Eveline onder druk dat ze met een mes is bedreigd. Wat een leugentje om bestwil lijkt, veroorzaakt een kettingreactie aan gevolgen. Het stempel ‘met mes’ poets je immers niet gauw weg.

★★★★ “In zijn satire ‘Met mes’ trakteert Sam de Jong op een onnavolgbare en verrukkelijk frivole wereld.”
– De Volkskrant

Speelt in filmtheaters/bioscopen sinds 14 april 2022!

Met Mes (DVD)
EAN: 8717662586842
ART. NR: S1M2586842
Genre: Drama
PPD: € 9.61
CAP: € 12.99

Verkrijgbaar vanaf 13 juli 2022

Ook beschikbaar op VOD!

Stoker Hills

Drie studenten die als afstudeerproject een horrorprent filmen, belanden zelf in een gruwelijke nachtmerrie. Twee speurders moeten nu hun found footage gebruiken om hun locatie te bepalen en de identiteit van de ontvoerder te achterhalen. Maar dit is geen doordeweekse ontvoering. En de kidnapper geen ordinaire crimineel.

“An offbeat and enjoyable mix of found footage and conventional footage as well as a mix of horror, thriller and police procedural. A great job.” – Voicesfromthebalcony.com

“Something different within the found-footage genre by actually having cops look into the footage that has been found and trace the missing youngsters.” – Mybloodyreviews.com

Stoker Hills (DVD)
EAN: 8717662587535
ART. NR: S1M2587535
Genre: Horror, Thriller
PPD: € 7.39
CAP: € 9.99

Verkrijgbaar vanaf 13 juli 2022

20 juli releases

Iron Cross: the Road to Normandy

Kapitein Muller worstelt om te overleven in de strijd tegen overweldigende Russische troepen. Gewond wordt hij naar Normandië gestuurd. Terwijl onze Amerikanen Lee en Trey zich voorbereiden op D-day. Binnenkort wordt de stand geregeld en de strijd brengt onze Amerikaanse GI’s en Duitsers op hetzelfde pad.

Klassieke oorlogsfilm over twee van de grootste gevechten die hebben plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gefilmd met realistische geweren, uniforms en voertuigen waardoor de gevechten zeer meeslepend zijn.

Iron Cross: The Road to Normandy (DVD)
EAN: 8717662587405
ART. NR: S1M2587405
Genre: Oorlog
PPD: € 7,39
CAP: € 9,99

Verkrijgbaar vanaf 20 juli 2022

Ook beschikbaar op VOD!

The Last Ride of the Wolves

Pasquale, een oude boef die zijn fortuin verloor aan een gokverslaving, beraamt zijn laatste grote overval. Hiervoor herenigt hij De Wolven, een bende van Noord-Italiaanse kermisexploitanten die bijbeunen als criminelen. Met de overval op een geldwagen die 12 miljoen euro vervoert, hopen ze zichzelf van een goed pensioen te voorzien en kunnen ze hun clandestiene beroep een laatste eer bewijzen. Pasquale is zich er echter niet van bewust dat dit niet de enige roof is die plaatsvindt. Based on a true crime.

★★★★ “The Last Ride of the Wolves maakt van een heistcliché een unieke, intrigerende boevenfilm.” – De Volkskrant

The Last Ride of the Wolves (DVD)

EAN: 8717662586835
ART. NR: S1M2586835
Genre: Drama
PPD: € 9,61
CAP: € 12.99

Verkrijgbaar vanaf 20 juli 2022

Ook beschikbaar op VOD!

Beneath the Surface

Na het overleven van een haaienaanval waarbij haar vader en zus stierven, wordt Lexy’s leven een levende nachtmerrie. Maar met de hulp van een hulpverlener duikt ze dieper in de gruwelijke herinneringen en ontdekt ze geleidelijk de waarheid over wat er die noodlottige nacht is gebeurd.

Spannende murder-mystery film over een vrouw die een haaienaanval overleefd.

Beneath the Surface (DVD)
EAN: 8717662587429
ART. NR: S1M2587429
Genre: Mystery, Thriller
PPD: € 7,39
CAP: € 9,99

Verkrijgbaar vanaf 20 juli 2022

Ook beschikbaar op VOD!