Blog

aug 21

Source 1 Media Juli Releases

Mooi weer is niet het enige wat de maand Juli heeft te bieden, want er staan weer 6 nieuwe film releases voor je klaar waarvan eentje op Blu-Ray. Genoeg om naar uit te kijken dus. In deze nieuwbrief informeren we je graag over de nieuwe releases!

We beginnen de maand op 13 juli met de DVD van de arthouse film De Man Uit Rome. Een film waarin een sceptische onderzoekspriester in opdracht van het Vaticaan, een Limburgs dorpje bezoekt om onderzoek te doen naar een huilend Mariabeeld. “De Man Uit Rome schetst het verdriet van een wonder” ★★★★ -TrouwDe film is sinds 6 april te zien in Nederlandse bioscopen. Vervolgens gaan we door met de kunstzinnige DVD en Blu-ray van Nummer Achttien. De film is het waargebeurde verhaal van Guido van der Werve: een video en performance-kunstenaar die wereldwijd succes heeft met videokunstwerken waarin hij de confrontatie met het leven opzoekt. “Nummer Achttien is wederom een hoogst originele lofzang op de zonderlinge buitenstaander” ★★★★ -De Volkskrant Daarna gaan we door met de DVD van Dragon Knight. De film neemt je mee op een episch avontuur vol actie, spanning en romantiek, met een betoverende wereld vol draken en heldhaftige ridders.

Dan op 26 juli komen we met de DVD van een oorlogsfilm van Nederlandse bodem, Het Verloren Transport. De film is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal van een trein vol Joodse mensen die door vluchtende Duitse soldaten was achtergelaten in Oost-Duitsland, waar het Russische leger oprukte. “Het Verloren Transport biedt hoop aan iedereen die zich zorgen maakt over polarisatie” ★★★★ -Trouw De film is sinds 20 april te zien in Nederlandse bioscopen. Hierna gaan we door met de vermakelijke rampenfilm Firenado op DVD.Firenado neemt je mee op een enerverende reis vol actie en spanning, waarbij je de kracht van de natuurlijke elementen ervaart in een verwoestende combinatie van vuur en wind. Tot slot sluiten we de maand af met de DVD van Attraction To Paris. Een spannende actie/thriller gecentreerd rond de daders van de Londense terroristische bomaanslagen in 2005.

De Man Uit Rome

De sceptische onderzoekspriester Filippo (37) komt in opdracht van het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren, stuit hij op de grimmige dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt en zich vastklampt aan hun wonder. Aangetrokken en ontregeld door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt Filippo verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderlijke gebeurtenissen die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen.

Speelt sinds 6 april in de bioscoop. De Man Uit Rome is de vierde speelfilm van Jaap van Heusden die eerder o.a. met In Blue drie Gouden Kalveren won en met De Nieuwe Wereld een International Emmy Award.

“De Man Uit Rome Schetst het verdriet van een wonder.” ★★★★ -Trouw

De Man Uit Rome DVD

EAN: 8717662591822

Artikelcode: S1M2591822

Genre: Thriller/Komedie

Speelduur: 107 minuten

PPD: €9,61

CAP: €12,99

Beschikbaar vanaf 13 Juli

Nummer Achttien

Nummer achttien – the breath of life is het waargebeurde verhaal van Guido van der Werve: een video en performance-kunstenaar die wereldwijd succes heeft met videokunstwerken waarin hij de confrontatie met het leven opzoekt. Daarnaast is hij klassiek pianist, componeert hij muziek, schaakt hij op hoog niveau, en rent hij ultramarathons. Het is een bijzonder leven, dat genadeloos tot stilstand komt wanneer Van der Werve in 2016 bijna zijn leven verliest bij een zwaar verkeersongeval. Hij loopt traumatisch hersenletsel op, ligt een maand in coma; de artsen zien het somber in. Maar dankzij de buitengewone conditie van zijn lichaam en geest weet hij op wonderbaarlijke wijze te herstellen. In Nummer achttien, door de kunstenaar ‘autofictie’ genoemd, rekent hij definitief af met het frustrerende revalidatieproces. Een proces dat opvallend veel parallellen met zijn ingewikkelde jeugd vertoont.

Omdat mensen de jonge Guido altijd vertelden dat hij een abnormaal kind was, ging hij, naar eigen zeggen, enorm overcompenseren. Een ding is zeker: als hij wat meer was geweest zoals alle andere mensen, had hij het niet kunnen navertellen. Nummer achttien is niet alleen een poëtisch zelfonderzoek, maar ook een ode aan alle buitenbeentjes.

“Nummer Achttien is wederom een hoogst originele lofzang op de zonderlinge buitenstaander”★★★★ -De Volkskrant

Nummer Achttien DVD

EAN: 8717662591839

Artikelcode: S1M2591839

Genre: Kunst

Speelduur: 91 minuten

PPD: €12,56

CAP: €16,99

Beschikbaar vanaf 13 Juli

Nummer Achttien Blu-ray

EAN: 8717662592027

Artikelcode: S1M2592027

Genre: Kunst

Speelduur: 91 minuten

PPD: €12,56

CAP: €16,99

Beschikbaar vanaf 13 Juli

Dragon Knight

Vele jaren nadat de oorlog is verloren en alle draken zijn gedood, reist een eenzame ridder door het land van Agonos om een leger op te trommelen tegen de demonenheer Abaddon. Maar de mannen van de koning zijn bang. Ze lijden liever onder Abaddons heerschappij, dan het risico te lopen tegen hem in opstand te komen. Tot nu toe is de zoektocht van de ridder vruchteloos gebleken. Er is echter hoop wanneer het visioen van een genezer onthult dat er nog één draak leeft. Samen met een gretige jonge schildknaap gaat de ridder op zoek naar het legendarische wezen. Terwijl de legers van Abaddon neerdalen op de menselijke koninkrijken, is de draak hun laatste hoop om de horde af te weren, voordat deze het land van de mensen verwoest. Maar bestaat het wezen wel? En als dat zo is, zal het dan voor hen vechten?

Dragon Knight neemt je mee op een episch avontuur vol actie, spanning en romantiek, met een betoverende wereld vol draken en heldhaftige ridders.

Dragon Knight DVD

EAN: 8717662591853

Artikelcode: S1M2591853

Genre: Fantasy

Speelduur: 98 minuten

PPD: €7,39

CAP: €9,99

Beschikbaar vanaf 13 Juli

Het Verloren Transport

In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger. Tot elkaar veroordeeld en in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak ontstaat een onverwachte vriendschap tussen de Russische scherpschutter Vera, dorpeling Winnie en de Joods-Nederlandse Simone.

Gebaseerd op een bizar, waargebeurd verhaal aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Speelt sinds 20 april in de bioscoop

“Het verloren transport biedt hoop aan iedereen die zich zorgen maakt over polarisatie” ★★★★ -Trouw

Het Verloren Transport DVD

EAN: 8718836864889

Artikelcode: WD86488

Genre: Oorlog/Drama

Speelduur: 101 minuten

PPD: €12,56

CAP: €16,99

Beschikbaar vanaf 27 Juli

Firenado

Vier wetenschappers ontwikkelen een baanbrekende technologie waarmee ze het weer kunnen reguleren. Dit technologische hoogstandje werkt echter niet goed en veroorzaakt een ‘tornado van vuur’ wat alles op zijn pad verbrandt. Het is nu aan de wetenschappers om dit mislukte experiment eens en voor altijd te stoppen.

Firenado neemt je mee op een enerverende reis vol actie en spanning, waarbij je de kracht van de natuurlijke elementen ervaart in een verwoestende combinatie van vuur en wind. Met verbluffende beelden en bloedstollende actie, beleef je de ultiemen rampenfilm als nooit tevoren.

Firenado DVD

EAN: 8717662591884

Artikelcode: S1M2591884

Genre: Actie/Sci-fi

Speelduur: 101 minuten

PPD: €7,39

CAP: €9,99

Beschikbaar vanaf 27 Juli

Attraction to Paris

Om de recente dood van haar vader te verwerken, reist de jonge studente Heather naar Parijs. Kort na aankomst raakt ze bevriend met drie leeftijdsgenoten. Als ze later op de avond naar hun appartement gaan, ontmoeten ze een handlanger van een lokale terreurgroep die de stad wil aanvallen met zelfgemaakte bommen. Heather en haar vrienden raken op de vlucht en moeten al hun vaardigheden en verstand gebruiken om in leven te blijven. Kunnen ze de autoriteiten op tijd waarschuwen?

Attraction to Paris is een spannende actie/thriller gecentreerd rond de daders van de Londense terroristische bomaanslagen in 2005.

Attraction to Paris DVD

EAN: 8717662591877

Artikelcode: S1M2591877

Genre: Actie

Speelduur: 112 minuten

PPD: €7,39

CAP: €9,99

Beschikbaar vanaf 27 Juli

Voor meer informatie neemt u contact op met uw accountmanager of e-mail naar sales@source1media.nl.

Met vriendelijke groet,

Source 1 Media B.V.
Willem Sonnemans

Copyright © 2023 Source 1 Media, All rights reserved.Typefouten voorbehouden.

Source 1 Media B.V.
Lange Marktstraat 1
8911 AD Leeuwarden

info@source1media.nl
085-0047302