Blog

jun 07

75 jaar Anneke Grönloh

Gisteren is het nieuws bekend geworden dat Anneke Grönloh stopt met zingen. De gezondheid van de zangeres is te slecht om nog op te kunnen treden. “Het gaat niet meer”, aldus Grönloh. “Ik sta naar adem te happen, kan dan nauwelijks praten en ben aan het einde van mijn Latijn”. De zangeres werd vorig jaar getroffen door een longembolie en treedt sindsdien op met een zuurstofslang.

Grönloh, die vandaag 75 jaar is geworden, had in de jaren 60 grote hits met onder meer Brandend Zand en Paradiso. De zangeres is van Nederlands eerste tieneridool  uitgegroeid tot een internationale vedette van formaat met een rijk en zeer gevarieerd repertoire.

De oeuvre-box Een gouden carrière in beeld een compleet overzicht van Annekes gouden carrière tot nu toe.  In meer dan 125 optredens uit talloze binnen- en buitenlandse shows kunt u genieten van Anneke Grönloh in al haar veelzijdige facetten. Uiteraard zijn alle grote hits als Brandend Zand, Paradiso, Soerabaja, Cimeroni, Da Doe Ron Ron, Nina Bobo, Santo Domingo, Bill Bailey en The Rose vertegenwoordigd. Net als het spraakmakende optreden als Tina Turner en de gastrol bij cabaretgroep Purper. Inclusief 24 pagina tellend boekje met o.a. foto’s en achtergrondinformatie.

Op Al haar onvergetelijke successen zijn de 27 grote hits van Anneke Grönloh verzameld op een DVD+CD. Inclusief de bonusvideo We Love Anneke waarin collega’s en vrienden iets vertellen over de zangeres.