Blog

okt 20

Oppassen Compleet nu verkrijgbaar

Twaalf jaar lang was de serie Oppassen te zien bij de VARA. Hiermee is Oppassen de langstlopende komedieserie van Nederland. Alle 321 afleveringen zijn nu verzameld in één totaalbox van maar liefst 40 dvd’s met in totaal ruim vijfduizend minuten kijkplezier. Oppassen Compleet is vanaf vandaag verkrijgbaar. Hiermee voegt Source 1 Media weer een succesvolle Nederlandse serie toe aan haar uitgebreide Nostalgie catalogus.

In de serie Oppassen draait het om het wel en wee van de twee opa’s Willem en Henry die samen het huishouden runnen. Terwijl hun eigen kinderen carrière aan het maken waren, pasten de twee opa’s op hun tienerkleinkinderen Anna en Rik.

Vanaf seizoen 9 verliet een deel van de cast de serie. Toen vanaf seizoen 13 ook Anna de serie verliet en Coen Flink, die de rol van opa Buys speelt, kwam te overlijden, kwam opa Rogier van Cleeff in de serie. Samen met zijn dochter Bella en haar twee kinderen kwamen zij bij opa Willem in huis wonen.

De serie Oppassen was ongekend populair. In 1996 wist de komedieserie zelfs de Gouden Televizier-Ring te winnen. Daarnaast werd de laatste aflevering van 22 februari 2003 door meer dan 1,6 miljoen mensen bekeken.

Ter ere van het 70-jarige bestaan van de VARA in 1995 werd een speciale aflevering van Oppassen uitgezonden, genaamd ‘Opgeruimd staat netjes’. Deze aflevering is ook terug te vinden in de totaalbox. Hierin zijn ook personages van de serie Zeg ‘ns Aaa te zien. Alle afleveringen van deze succesvolle serie zijn ook verzameld in één totaalbox en verkrijgbaar via Source 1 Media.