Blog

aug 29

Priscilla Knetemann, Thomas Acda en Koert-Jan de Bruijn schitteren in Nederlandse thriller Pestkop

Pestkop is vanaf 19 oktober verkrijgbaar op DVD en VOD

De spannende dramafilm Pestkop, de tweede lange speelfilm van regisseur Sjoerd de Bont, gaat over problemen rond pesten, homoseksualiteit en discriminatie op middelbare scholen. De hoofdrol wordt vertolkt door Roan van Dam (Brugklas), die met Pestkop zijn debuut in een lange speelfilm maakt. “Tijdens de opnames van deze film realiseerde ik dat pesten soms zo ongemerkt kan gebeuren, dat je het zelf niet eens door hebt. Je weet nooit wat een ogenschijnlijk kleine opmerking met iemand anders kan doen.” Actrice Priscilla Knetemann, bekend van SpangaS, voelt zich erg verbonden met het onderwerp. “Op de basisschool ben ik heel erg gepest en zelfs geslagen. Ik weet uit ervaring wat zoiets met mensen doet en vind het belangrijk dat we daar met deze film aandacht voor vragen.” Ook haar SpangaS-collega’s Ricardo Blei en Tara Hetharia zijn te zien in de film.

Andere rollen worden gespeeld door Koert-Jan de Bruijn (GTST), Thomas Acda (All Stars), tv-presentator Frits Sissing, Inge Ipenburg (GTST), Pamela Teves (ONM), Marleen Maathuis (Lotgenoten), Sietske van der Bijl (Vrijland) en Maaike Bakker (Het Huis Anubis). De indringende thriller Pestkop is vanaf 19 oktober overal verkrijgbaar op DVD en Video on Demand. Tevens zal de film dit najaar in een aantal Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Synopsis Pestkop

Danny is een scholier die vanwege zijn geesteszieke moeder thuis weinig aandacht krijgt. Hij is liever op school waar hij erg populair is maar ook bekend staat als grote pester. Zijn voornaamste slachtoffer is Suus, een lesbisch klasgenootje dat veel problemen ondervindt door haar geaardheid. Ze blijkt telkens een makkelijk slachtoffer voor Danny.

Wanneer Danny door zijn vriendin wordt overgehaald om een sessie bij een waarzegster te doen krijgt hij een blik in zijn toekomst. Hij kijkt vooruit op een lugubere situatie die in het verschiet ligt, dat wraak lijkt te zijn voor zijn pestgedrag…

Producenten: Jaro Gevers & Vivian Sandee | Scenario: Sjoerd de Bont & Jeroen van der Zee | Taal: Nederlands | Speelduur: 90 minuten | Regie: Sjoerd de Bont | Cast: Roan van Dam, Maaike Bakker, Tara Hetharia, Pamela Teves, Priscilla Knetemann, Ricardo Blei, Marleen Maathuis, Koert-Jan de Bruijn, Sietske van der Bijl, Inge Ipenburg, Sanne Gloria Verboom, Thomas Acda, Frits Sissing, Rein van Duivenboden en Olivier Herter | Muziek: Tim Janssens | Releasedatum: 19 oktober 2017 | Genre: Thriller, jeugdfilm | Kijkwijzer: 12, Geweld, Angst | Distributeur: Source 1 Media

Meer informatie: www.pestkopdefilm.nl

Bekijk de trailer hier