Blog

dec 20

Source 1 Media familie films

Films voor het hele gezin!
Vandaag licht Source 1 Media een greep uit het aanbod van familiefilms uit! Het is weer vroeg donker, het weer wordt guurder buiten, tijd om gezellig films met het hele gezin te bekijken. Bovendien is de decembermaand ook weer aangebroken, des te meer reden om met de familie een film aan te zetten. We hebben een uitgebreid aanbod beschikbaar, hieronder een paar prachtige familiefilms uitgelicht. 

Búlado

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa. 

Winnaar Gouden Kalf voor Beste film in 2020.

Búlado (DVD)
EAN: 8717662583841
ART. NR: S1M2583841
Genre: Familie, Drama

Búlado (Blu-ray)
EAN: 8717662583957
ART. NR: S1M2583957
Genre: Familie, Drama


Pelle en Kas op Zoek naar het Gezonken Schip

Het is 1887 ergens in Arizona, en de brute burgeroorlog is voorbij, maar dieper in de woestenij heerst de wetteloosheid nog steeds. Er is een bloedige strijd op til wanneer de beruchte bende Tullis uit is op wraak. De broer van Royce Tullis werd onschuldig ter dood veroordeeld en opgehangen op straat. Royce is niet van plan op te geven totdat iedereen die medeverantwoordelijk is voor de dood van zijn broer een enkeltje naar de hel krijgt. Deze jacht laat een spoor na van angst, geweld, ontvoering en vrees voor een onvoorspelbare toekomst, en dwingen de wetshandhavers van de sheriff ertoe een einde te maken aan deze ellende. De jacht bereikt een hoogtepunt als hun wegen kruisen in het fanatiek christelijke dorpje Eminence Hill, waar één ding zeker is, bloed zal worden vergoten.

Geheel Nederlands gesproken.    

Pelle en Kas op Zoek naar het Gezonken Schip (DVD)

EAN: 8717662586057
ART. NR: S1M2586057
Genre: Familie

Felix, op zoek naar de schat van M.

Ervan overtuigd dat zijn vader, die twee jaar geleden op zee verdween, nog leeft, gaat de 12-jarige Felix op zoek naar hem in het gezelschap van Old Tom, een gepensioneerde visser; Squawk, een stelende eenbenige papegaai en Rover, een kat die zich gedraagt als een hond. Hun reis brengt ze naar het Donker Schaduweiland, waar een geheime gemeenschap in een ondergrondse stad woont. De leider van deze stad is de verwaande Morgäa, bezitter van een kostbaar geheime schat.

Spannende film, voor jong en oud.

Felix, op zoek naar de schat van M. (DVD)
EAN: 8718868087911
ART. NR: SDN287911
Genre: Familie

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 9a1d0693-fad8-49b4-b3a9-524b81581511.png

Captain Nova

Het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat gevechtspiloot Nova de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas – een verwaarloosde tiener die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas alsnog om de wereld te redden?!


Winnaar beste kinderfilm en beste Nederlandse kinderfilm op het Cinekid festival 2021.   

Captain Nova (DVD)
EAN: 8717662586088
ART. NR: S1M2586088
Genre: Familie, Science Fiction

Captain Nova (Blu-Ray Auro-3D Sound Edition)
EAN: 8717662586095
ART. NR: S1M2586095
Genre: Familie, Science Fiction


Dragon Girl

In het kleine stadje Kjedly, Noorwegen, maakt iedereen zich op voor Kerstmis. Behalve de 11-jarige Sara die zich als een onzichtbare ninja beweegt. “Nooit gezien worden, nooit meegenomen worden en nooit iemand leren kennen”, houdt ze zichzelf voor terwijl ze zich verstopt voor de politie. Op een nacht breekt ze een leegstaand huis in waarvan de bewoners op vakantie zijn – een perfecte plek om helemaal alleen Kerstmis te vieren. Tot haar grote verbazing ontdekt ze een babydraakje in de garage! Buurjongen Mortimer betrapt Sara en het draakje, waardoor ze gedwongen moeten samenwerken om de babydraak te redden van de lokale drakenjager en politie. 

Heeft een Noorse Amanda Award gewonnen voor beste Special Effects! 

Dragon Girl (DVD)
EAN: 8718868087935
ART. NR: SDN287935
Genre: Familie


Spookuil

De 9-jarige Eia wil niets liever dan samen met haar vader en moeder Kerstfeest vieren. Haar ouders hebben het altijd zó druk. Haar vader is architect en heeft opdrachten uit de hele wereld. Haar moeder is ballerina en vaak van huis voor optredens en danstournees. Eia mist haar familie. Als plotseling blijkt dat haar beide ouders naar het buitenland moeten voor hun werk, in plaats van thuis kerst te vieren, brengt het meisje onverwachts haar wintervakantie door bij haar grootvader. Tot dat moment wist ze helemaal niet dat ze een opa had. Het bezoek komt als een complete verrassing voor Eia. Maar na de eerste shock, ervaart ze een warme fijne familie, maakt ze een nieuwe beste vriend, vindt ze uit waarom haar vader niet wilde dat ze opa zou leren kennen. En Eia ontdekt een zeldzame, met uitsterven bedreigde vogel in het winterse wonderland. Daarmee redt ze een prachtig oerbos van kap en vernietiging. De hele familie viert een bijzondere hereniging en een prachtig eindejaarsfeest.

Ontroerende kerstfilm over het belang van familie. 

Spookuil (DVD)
EAN: 8718868087737
ART. NR: SDN287737
Genre: Familie